Hylke Tromp

Sponsortocht voor restauratie Zeepunter KU12 Anna Maria

Datum/Tijd
20/06/2020
12:30 - 17:00


De zeepunter KU12 Anna Maria is gebouwd in 1914 en heeft in zijn zeilersleven heel veel avonturen beleefd. Aanvankelijk als palingvisser op de toenmalige Zuiderzee en later als pleziervaartuig. De KU12 heeft verschillende eigenaren gehad en is vele malen aangepast, gerestaureerd en gerepareerd. Dat gebeurde niet altijd met respect voor het oorspronkelijke schip, maar in 1965 wordt de punter weer teruggebracht in de originele staat. In 1997 krijgt de KU12 een flinke opknapbeurt, maar is nu toe aan een grote restauratie.

Om deze te kunnen bekostigen is in 2018 is de Stichting Behoud Zeepunter KU12 Anna Maria opgericht. Deze stichting werft fondsen en ontvangt donaties en wil de KU12 na de restauratie inzetten voor allerlei activiteiten, zodat we kunnen blijven genieten van dit unieke varende monument. 

De Stichting Behoud Zeepunter KU12 Anna Maria organiseert dit jaar maar liefst 9 bijzondere sponsortochten over de Kagerplassen, waarbij je kunt genieten van het zeilen en de prachtige natuur. Varend met de Hylke Tromp, met een vogelgids voor onderweg en met óf een rondleiding door de molenaar van de Zwanburgermolen óf een rondleiding bij de biologische Kaasboerderij De Eenzaamheid (met proeverij: kaas met drankje).

Voor inschrijving en nadere bijzonderheden zie de website van de stichting: www.ku12.nl