Sail Warmond 2018 was een prachtig evenement en het was voor de Hylke Tromp (en bemanning) heel bijzonder om als het enige Warmondse schip hieraan mee te mogen doen.

De vaste wedstrijdgroep was verhinderd om aan de Beurtveerwedstrijden op woensdag 25 juli mee te doen en daarom deed een ploeg Balgerijers onder leiding van Maarten den Ouden en Tom van Oort aan deze wedstrijden mee. En met succes – de Hylke behaalde een eervolle derde plaats en hield daarmee de Warmondse eer hóóg!

Maar liefst 17 havens werden in 5 uur tijd aangedaan en dat is evenveel als de nummer 2, de Drie Gezusters aandeed. De Hylke had echter 5 minuten meer vaartijd nodig dan de Drie Gezusters. Nummer 1 met ruime voorsprong werd de Antonius.

De wind werkte niet altijd mee, dus er is onderweg ook behoorlijk wat geroeid en geboomd.

Op donderdag 26 juli was de Hylke uiteraard in de vaart tijdens de Sail Parade Warmond. Onder een grote publieke belangstelling voer een prachtige stoet van ouderwetse schepen over onder meer het Joppe en de Leede.

De Hylke Tromp oogste daarbij ook vele bewonderende blikken en opgestoken duimen!