Tijdens de Gouden Gaffelwedstrijden heeft het wedstrijdteam van de Hylke de eerste prijs behaald bij de Beurtveerwedstrijden op zaterdag. Een knappe prestatie, want de concurrentie was ook sterk.

Er stond een in sterkte nogal variërende wind, die gedurende enige tijd ook best stevig was. Het team zag zich zelfs genoodzaakt om de grote wedstrijdfok te verwisselen voor de kleinere stormfok!

De zondag bij de hardzeilwedstrijden verliep minder fortuinlijk: bij een manoeuvre botste één van de andere boten hard op de bakboordachterzijde van de Hylke, waarbij door de schok één van de bemanningsleden van de Hylke zelfs in het water raakte. Gelukkig was er geen persoonlijke schade, maar de Hylke is wel enigszins beschadigd. Jachthaven Juffermans gaat die schade op korte termijn herstellen.

Op de foto’s: de Hylke bomend en roeiend onderweg naar Sassenheim (gestreken mast i.v.m. de spoorbrug en de brug over de A44) en een trotse Marc Spreng die de eerste prijs van de Beurtveer in ontvangst mocht nemen.