Na – ondanks de coronaperikelen – weer een mooi zeilseizoen is de Hylke kort geleden voor groot onderhoud uit het water gehaald. Na een aantal jaren in het water overwinterd te hebben, moet het schip eens grondig worden nagekeken en hier en daar stevig aangepakt worden. Deze week is begonnen met het staalwerk. De binnenkant van het schip wordt ontroest en behandeld; de klinknagels worden nagekeken (en zo nodig vervangen) en er worden een paar huidplaten vervangen. Het werk is in vakkundige handen van de staalwerkers van de firma Bakker Protech in de Veerpolder en wordt vanuit het bestuur van de Stichting Traditionele Zeilvaart Warmond begeleid door Frank Dolman. Ook vrijwilligers van de Balgerij dragen hun steentje bij! Via de website zullen wij u in woord en beeld op de hoogte houden van de voortgang.

[rl_gallery id=”2324″]