De vrijwillige bemanning van de traditionele platbodem Hylke Tromp nodigt hierbij alle medewerkers van de intensive care van het LUMC en het Alrijne Ziekenhuis uit voor een gratis zeiltocht op de Kagerplassen.
Dit als dank voor de inzet van ziekenhuismedewerkers in corona-tijden. Ziekenhuismedewerkers hebben de afgelopen twee jaar “alle zeilen moeten bijzetten” en deze zeiltochten zijn een manier om de grote waardering hiervoor te laten blijken. We organiseren 6 tochten in de week van 16 – 21 mei en 3 tochten in juni:

  • Tocht 1: maandag 16 mei 12-16 uur
  • Tocht 2: maandag 16 mei 17.30 – 21.30 uur
  • Tocht 3: woensdag 18 mei 14-18 uur
  • Tocht 4: donderdag 19 mei 13-17 uur
  • Tocht 5: vrijdag 20 mei 13-17 uur
  • Tocht 6: zaterdag 21 mei 14-18 uur
  • Tocht 7: zaterdag 25 juni 12 – 16 uur
  • Tocht 8: zondag 26 juni 9-13 uur
  • Tocht 9: zondag 26 juni 14-18 uur.

Hoe schrijf je in:
In het Vaarprogramma op de homepage staan alle tochten. Kies een tocht, vul je naam en andere gegevens in en klik op de groene knop “reservering versturen”. Het maximum aantal deelnemers per tocht is 10. Je kunt ook per groepje van max. 4 personen inschrijven.

Kom s.v.p. op tijd!
Graag uiterlijk 20 minuten voor de vertrektijd aanwezig zijn bij het clubhuis van zeilvereniging De Balgerij op het eiland Koudenhoorn in Warmond. Er is koffie en thee!

Routebeschrijving:
NB Vertrouw niet op Google Maps! Als je de route neemt die Google Maps geeft, kom je niet op het eiland Koudenhoorn uit, maar in de Veerpolder. Dat is aan de overkant van de ligplaats!

Route naar de ligplaats:
Loop vanaf de Gemeentehaven in Warmond de brug over, rechts aanhouden, je ziet rechts volkstuintjes en daarna een speelbos. Direct na het speelbos staat het clubhuis van zeilvereniging De Balgerij (400 meter lopen vanaf de brug). De Hylke ligt in de Groote Sloot achter het clubhuis. Als je met de fiets komt, kun je je fiets neerzetten in de fietsenrekken bij het clubhuis. Kom je met de auto – op de Gemeentehaven is een parkeerterrein, dat bij mooi weer echter snel vol is.

Kleding e.d.
De temperatuur op het water is soms anders dan op het land, dus neem kleding mee waarmee je je eenvoudig warmer of minder warm kunt kleden. Flesje water is ook handig, zonnebril, wellicht regenkleding….

De route is natuurlijk mede afhankelijk van de wind en zo mogelijk stoppen we onderweg bij een restaurant om iets te drinken en gebruik van het toilet te kunnen maken. Ook de eindtijd is enigszins afhankelijk van de wind. Neem desgewenst een boterham of dergelijke mee voor onderweg.

Weer en wind
De Hylke vaart (met gasten) uit tot en met windkracht 4 Beaufort – bij hardere wind(vlagen) en heel slecht weer kunnen we besluiten de tocht te annuleren of te verplaatsen; dat wordt dan ‘op de steiger’ besloten (en soms ook op de website vermeld bij de betreffende tocht). Voor mensen die niet of minder goed kunnen zwemmen zijn zwemvesten beschikbaar.

Bemanning
De vrijwillige bemanning bestaat meestal uit een schipper en twee maten. Als gast kun je ervoor kiezen om rustig in de kuip te blijven zitten en te genieten van de mooie omgeving en het zeilen. Maar we nodigen je ook van harte uit om als je wilt mee te helpen met het hijsen en strijken van de zeilen, het bedienen van het roer en de zwaarden en andere activiteiten!

Aantal deelnemers
Het maximum aantal deelnemers per tocht is 10. Als je reservering onverhoopt niet lukt doordat een tocht vol is, kun je gewoon voor een andere tocht inschrijven. Laat ons vooral weten (via info@hylketromp.nl) als er geen geschikte datum voor je bij is, dan zoeken we een oplossing! Als er drie dagen vóór de tocht nog plaatsen vrij zijn, kun je als je dat wilt bijv. een partner of een collega van een andere afdeling inschrijven via de website.

Welkom aan boord!

Informatie als PDF