Hylke Tromp

Westlander Zeildagen

Datum/Tijd
13/05/2023 - 14/05/2023
Hele dag


De wedstrijdploeg van de Hylke Tromp doet mee aan de Westlander Zeildagen. Dit is een tweedaagse zeilwedstrijd met traditionele zeilschepen  (Westlanders en Kagenaars) op de Leede en de Kagerplassen. Tijdens dit weekend kun je deze prachtige historische bedrijfsvaartuigen zien.

De schepen werden vroeger gebruikt als werkschepen in de bollen- en groenteteelt voor het vervoer van o.a. bollen, zand, groenten en bloemen door de ondiepe sloten van het Westland en de Bollenstreek.
De Westlanders, Kagenaars, Tjalken, Aken en andere schepen, zijn vaak meer dan negentig jaar oud en kunnen onderling nog altijd een spannende wedstrijd zeilen.

Op beide dagen is de start en finish in Park Groot Leerust. Hier kun je bij de Theekoepel heerlijk zitten en kijken naar de prachtige schepen die voorbij komen!

Zaterdag: Beurtveerwedstrijd op de Kagerplassen. Start om 10:00 uur. De schepen komen tussen 12:00 uur en 14:00 uur naar Park Groot Leerust voor een half uur lunchpauze.
Op zaterdagavond is er een gemeenschappelijke maaltijd voor de schippers en hun bemanningen.

Zondag: Hardzeilwedstrijd op het Joppe. Start om 10:00 uur. Afhankelijk van de wind wordt ’s middags / aansluitend een tweede wedstrijd gevaren. Prijsuitreiking zondag in de loop van de middag.

Track & Trace: Beide dagen zijn de wedstrijden via een Track & Trace systeem op internet te volgen: https://tt.zeilvaartwarmond.nl,
In de tent in het park zijn de schepen ook op een groot TV scherm te volgen.