Eind 2015 heb ik mij samen met Alex, Armand, Marc en Ron aangemeld bij de zuster Stichting Traditionele Zeilvaart Warmond na een oproep dat zij meer gebruikersgroepen zochten. Wij hebben ons aangemeld als wedstrijdteam en de stichting ging akkoord. Wij wisten wel een klein beetje waar deze schuit toe in staat was, maar wij wisten ook dat er nog heel wat werk in dit schip zat om goede resultaten te kunnen boeken.

Zoals iedereen zijn ook wij druk met van alles en nog wat dus veel tijd om er mee te zeilen voor de eerste wedstrijd van 2016, de Westlanderzeildagen, was er niet. Wij hebben dat weekend enorm genoten en duidelijk werd dat 2016 een leerjaar voor ons zou worden. Dit jaar stond in het teken van het schip goed leren kennen en onderzoeken wat we allemaal kunnen veranderen om haar beter en sneller te laten zeilen.

 

De Gouden Gaffel wedstrijden hebben wij ook meegezeild en we hebben ook veel plezier beleefd aan de Turfrace. Heel veel geleerd en gelukkig ook gemerkt dat wij als team het nog niet verleerd zijn. We zijn nog steeds goed op elkaar ingespeeld. Het enige is dat we wat ouder zijn geworden en het springen over de hekken tijdens het jagen wellicht wat minder soepel gaat dan vroeger. Goed te zien was dat het karakter en de wil te winnen er bij allemaal nog was. Deelname aan deze wedstrijden en de geboekte resultaten hebben geleid tot de het winnen van de overall-prijs 2016. Een hele eer en daar zijn wij enorm trots op!

Armand Stelma